De 4 beste yoga-apps voor beginnende en gevorderde yogi's (2024)

Laatste update: - Door Lars Paymans | Leestijd ca. 4 minuten

Om te beginnen met yoga heb je maar weinig nodig: een yogamatje, motivatie en een van deze apps die we hier bespreken.

In dit artikel zetten we de vier apps op een rij waarmee je op eigen houtje kunt beginnen met yoga. Onder iedere beschrijving staat een downloadlink waarmee je de app direct op je iPhone of Android-smartphone kunt installeren.

De 4 beste yoga-apps voor beginnende en gevorderde yogi's (1)

Let op: Zorg altijd eerst voor een goede opwarming en loop niet te hard van stapel. Als je yoga niet gewend bent is het niet slim om direct met een gevorderde oefening te beginnen.

De vier beste yoga-apps:

Down Dog

Als je de naam en het app-icoon van Down Dog ziet, zou je niet meteen denken dat je met een yoga-app te maken hebt. Niets is minder waar, want Down Dog is een van de populairste en meest toegankelijke yoga-apps in de App Store. De app heeft een handige ‘Intro to Yoga’ cursus die je stap voor stap wegwijs maakt in de wereld van Yoga.

Down Dog kun je gratis gebruiken, zeker als je net begint. Ben je al een gevorderde yogi en wil je meer opties om uit te kiezen? Dan is er nog een betaalde variant met extra mogelijkheden. Een leuke bonus: Down Dog werkt ook offline, handig als je op vakantie bent en daar je oefeningen wilt doorzetten. Vergeet dan niet om voordat je vertrekt even alle trainingssessies op je iPhone X te zetten.

Download Down Dog voor iOS
Download Down Dog voor Android

Daily Yoga

Zoals de naam al doet vermoeden daagt Daily Yoga je uit om iedere dag je yogamatje uit te rollen. Iedere oefening wordt begeleid met een handige video, en de app is zowel geschikt voor beginners als gevorderden. Naast yoga vind je er ook oefeningen voor meditatie en Pilatus. De app wordt bovendien iedere maand bijgewerkt, zodat er altijd iets nieuws is om uit te proberen. Het design van de app ziet er mooi uit op ieder apparaat, ongeacht het formaat van het display, ook als deze een inkeping heeft in het geval van de Huawei P20 Pro.

Om mensen gemotiveerd te houden is er een speciaal onderdeel in de app waarin je foto’s van je voortgang kunt delen met anderen. Je kunt Daily Yoga gratis gebruiken als je genoegen neemt met de lespakketten voor beginners. Wil je daarna verder, dan kun je een abonnement voor 3,33 euro per maand via de app afsluiten. Dan krijg je toegang tot alles dat Daily Yoga nog meer te bieden heeft.

Download Daily Yoga voor iOS
Download Daily Yoga voor Android

Pocket Yoga

Pocket Yoga valt direct op door zijn mooie en rustgevende ontwerp. Iedere oefening wordt met een illustratie gedemonstreerd, zodat je altijd precies weet wat de bedoeling is. Daarnaast zijn er ook steminstructies die verdere uitleg geven over de positie en wanneer je in- en uit moet ademen.

Alle oefeningen zijn ingedeeld op bepaalde spiergroepen, zodat je zelf kunt kiezen welke je het belangrijkst vindt om te gaan doen. Met de ingebouwde muziekspeler kun je al je favoriete yogamuziek afspelen.

Download Pocket Yoga voor iOS
Download Pocket Yoga voor Android

Yoga Studio

Ben je van plan om langere yogasessies uit te voeren, dan moet je Yoga Studio eens proberen. Deze app staat bekend om zijn video’s die tien minuten tot een uur kunnen duren, die je bovendien zelf kunt samenstellen.

Door vooraf een serie aan oefeningen te kiezen plakt Yoga Studio deze vervolgens aan elkaar tot een grote yoga-sessie. Zo kun jij je iPhone wegzetten en je volledig op de oefening focussen. De app werd in 2016 nog door Google beloond als een van de beste apps van dat jaar. Yoga Studio is gratis te gebruiken voor twee weken. Daarna betaal je 1,99 per maand of 19,99 per jaar.

Download Yoga Studio voor iOS
Download Yoga Studio voor Android

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Beginnen met yoga: zo doe je dat!
  • Deze 4 apps zijn het recept voor gezond eten op vakantie
  • De boom: yoga oefening voor rust en balans

The following two tabs change content below.

  • Biografie
  • Laatste Berichten

De 4 beste yoga-apps voor beginnende en gevorderde yogi's (5)De 4 beste yoga-apps voor beginnende en gevorderde yogi's (6)

Techredacteur uit Breda. Is dol op appels, vooral als ze op de achterkant van een iPhone of MacBook staan. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden.

De 4 beste yoga-apps voor beginnende en gevorderde yogi's (7)De 4 beste yoga-apps voor beginnende en gevorderde yogi's (8)

Laatste berichten van Lars Paymans (toon alles)

  • Hoe een refurbished iPhone bijdraagt aan een duurzaam leven - 13 september 2018
  • De 4 beste yoga-apps voor beginnende en gevorderde yogi’s - 11 juli 2018
  • Deze 4 apps zijn het recept voor gezond eten op vakantie - 9 juli 2018
De 4 beste yoga-apps voor beginnende en gevorderde yogi's (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kelle Weber

Last Updated:

Views: 6131

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelle Weber

Birthday: 2000-08-05

Address: 6796 Juan Square, Markfort, MN 58988

Phone: +8215934114615

Job: Hospitality Director

Hobby: tabletop games, Foreign language learning, Leather crafting, Horseback riding, Swimming, Knapping, Handball

Introduction: My name is Kelle Weber, I am a magnificent, enchanting, fair, joyous, light, determined, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.